Rusia | Opoziția cere clarificări autorităților pentru toate crimele politice comise

  • 04 Iulie 2021 10:15
Rusia | Opoziția cere clarificări autorităților pentru toate crimele politice comise

Un cunoscut politician rus de opoziție, Grigori Iavlinski, a cerut sâmbătă clarificări în cazul tuturor crimelor politice comise în Rusia, transmite dpa.

Există multe persoane care au fost ucise în Rusia pentru că s-au luptat pentru a trăi în libertate, a declarat sâmbătă politicianul în vârstă de 69 de ani.

Formațiunea politică liberală de opoziție, Partidul Democrat Unit / Iabloko, a organizat la Moscova un congres în perspectiva alegerilor parlamentare din 19 septembrie.

Otrăvirea opozantului Aleksei Navalnîi, aflat în prezent în închisoare, trebuie de asemenea clarificată, a mai afirmat Iavlinski despre fostul membru Iabloko.

Fondatorul partidului a criticat, totodată, persecutarea disidenților și corupția sistemică din Rusia.

Participanții care au luat cuvântul la congresul partidului, care a fost difuzat pe internet, s-au plâns că Rusia s-a transformat într-o dictatură sub conducerea președintelui Vladimir Putin.

Iavlinski a vorbit despre un autoritarism care nu mai permite dialogul și constitue un pericol pentru securitatea națională, precum și despre faptul că liderul de la Kremlin a dus țara într-o fundătură.

Iavlinski s-a plâns de faptul că sunt peste 100 de prizonieri politici în Rusia, că oamenii sunt pedepsiți pentru exprimarea opiniilor lor pe rețelele de socializare, că nu există stat de drept și o justiție independentă.

În același timp, liderul liberal rus a subliniat că partidul său dorește să aducă schimbarea prin mijloace pașnice.

"O schimbare violentă a puterii duce la dezastru", a declarat Grigori Iavlinski. El a adăugat că pentru partidul său, devotat dialogului, violența este inacceptabilă.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:2,06 m/s
Sun
12
Mon
10
Tue
9
Wed
11
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău