Rusia obligă Tinder să pună la dispoziția serviciilor secrete datele utilizatorilor

  • 04 Iunie 2019 09:05
Rusia obligă Tinder să pună la dispoziția serviciilor secrete datele utilizatorilor

Jandarmul rus al internetului Roskomnadzor a anunțat luni că celebra aplicație de dating Tinder va trebui de acum încolo să pună, la cerere, la dispoziția serviciilor de securitate ruse, printre care și FSB, datele utilizatorilor săi, relatează AFP și Reuters, citate de Agerpres, preluat de Digi24.

Roskomnadzor întocmește o listă de servicii online active în Rusia care trebuie să furnizeze date ale utilizatorilor autorităților ruse, dacă acestea le solicită.

Tinder "a fost adăugată la acest registru după ce a transmis informațiile necesare, la solicitarea Roskomnadzor", a postat pe Twitter agenția rusă de supervizare a telecomunicațiilor.

Această listă este stabilită de Roskomnadzor în colaborare cu serviciile de securitate ruse. Ea îi obligă pe cei aflați pe listă să pună la dispoziția autorităților cheile de codificare a informațiilor și să conserve în Rusia datele utilizatorilor timp de șase luni.

În prezent, pe acest registru se află zeci de companii, printre care și rețeaua rusă de socializare Vkontakte.

În aprilie 2018, autoritățile ruse au dispus blocarea mesageriei criptate Telegram atâta timp cât această aplicație nu va furniza serviciilor de securitate ruse mijloacele de a citi mesajele utilizatorilor, ceea ce ea a refuzat. Telegram a reușit totuși să ocolească acest blocaj și a rămas în general destul de accesibilă în Rusia.

În ianuarie, Roskomnadzor a lansat de altfel proceduri administrative împotriva Twitter și Facebook, acuzând-le că nu respectă legea care impune stocarea datelor.

Din acest motiv, autoritățile ruse au dispus în 2016 blocarea rețelei sociale profesionale LinkedIn, care de atunci este inaccesibilă în țară.

Lansată în 2012, aplicația de dating Tinder, proprietate a Match.com a grupului american InterActive Corp (IAC), este una dintre cele mai populare din lume.

Sursa:Digi24

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău