Rusia nu vrea să participe la audierile Tribunalului ONU privind marinarii ucraineni

  • 04 Mai 2019 11:11
Rusia nu vrea să participe la audierile Tribunalului ONU privind marinarii ucraineni

Rusia a anunțat că nu va participa la audierile privind măsurile provizorii în cazul imunității navelor de război ucrainene și a membrilor de echipaj la Tribunalul Internațional pentru Dreptul Mării al ONU, a declarat Lana Zerkal, adjunctul ministrului Afacerilor Externe al Ucrainei.

„Refuzul constant al Rusiei de a participa la audieri nu diminuează legitimitatea cazului privind eliberarea marinarilor noștri, iar audierile vor avea loc așa cum este programat – 10 mai 2019, la Hamburg”, a scris Zerkal pe pagina sa de Facebook.

Ea a adăugat că decizia Tribunalului va fi luată până la sfârșitul lunii mai, notează Pagina de Rusia.

„Și chiar dacă Rusia va dori sa transmita ca îi eliberează pe marinarii ucraineni în semn de mare serviciu președintelui nou ales al Ucrainei, întreaga lume civilizată va înțelege că, de fapt, nu este o favoare, ci executarea unei decizii a  Tribunalului. Noi nu cerem un serviciu, cerem eliberarea imediată a marinarilor noștri, așa cum prevede Convenția ONU privind dreptul mării”, a spus Zerkal.

Ucraina a intentat un proces împotriva Rusiei pentru încălcarea Convenției ONU cu privire la dreptul mării și a inițiat o procedură pentru eliberarea marinarilor ucraineni capturați.

Procesul a fost initiat la Tribunalul Internațional Permanent al Națiunilor Unite pentru Dreptul Mării, care este situat la  Hamburg și funcționează în cadrul convenției ONU privind dreptul marii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:49 %
Vint:4,63 m/s
Mon
9
Tue
11
Wed
10
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău