Rusia începe exerciții militare în Marea Baltică

  • 02 August 2023 16:33
Rusia începe exerciții militare în Marea Baltică

Rusia a dat startul unor exerciții militare planificate în Marea Baltică, a anunțat miercuri Ministerul Apărării de la Moscova, scrie News.ro.

„Începând cu 2 august, în apele Mării Baltice, sub conducerea comandantului-șef al Marinei militare, amiralul Nikolai Evmenov, se desfășoară exercițiul naval „Scutul oceanic 2023””, anunță un comunicat.

Peste 30 de nave și ambarcațiuni de război, 20 de nave de sprijin, 30 de avioane ale aviației navale, Forțele Aerospațiale Ruse și aproximativ 6.000 de militari iau parte la acest exercițiu, potrivit comunicatului.

Scopul declarat al exercițiului este „testarea gradului de pregătire a forțelor marine pentru a proteja interesele naționale ale Federației Ruse într-o zonă importantă din punct de vedere operațional" și testarea „coerenței activității cartierului general la diferite niveluri în comanda și controlul trupelor”.

Pe parcursul exercițiului vor fi elaborate măsuri de protecție a căilor maritime, a transportului de trupe și de încărcături militare, precum și pentru apărarea litoralului maritim, declară Ministerul Apărării de la Moscova.

În total, sunt planificate peste 200 de exerciții de luptă, inclusiv cu utilizarea practică a armelor, precizează comunicatul.

Rusia are ieșire la Marea Baltică prin enclava Kaliningrad, situată între Polonia și Lituania, și prin Golful Finlandei, care desparte Finlanda și Estonia, toate aceste state fiind membre NATO. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:88 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
19
Wed
15
Thu
8
Fri
9
Arhivă Radio Chișinău