Rusia expulzează trei diplomați din R.Moldova și un diplomat român

  • 30 Martie 2018 18:33
Rusia expulzează trei diplomați din R.Moldova și un diplomat român

Rusia va expulza trei diplomați din Republica Moldova, în cadrul seriei de represalii decise de Moscova împotriva statelor care la rândul lor au expulzat diplomați ruși pentru a fi solidare cu Marea Britanie în urma otrăvirii unui fost agent rus și a fiicei sale în această țară.

Informația privind expulzarea diplomaților este dată vineri de MAE al Rusiei, fără a fi oferite deocamdată alte precizări, notează Agerpres.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova a confirmat declararea de către Federația Rusă persona non grata a trei diplomați din cadrul Ambasadei Republicii Moldova la Moscova. 
 
Măsura respectivă vine drept răspuns la decizia similară a autorităților Republicii Moldova, adoptată în spirit de solidaritate cu Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, în cazul atacului de la Salisbury, calificat drept o amenințare la adresa securității colective și a dreptului internațional.

Conform aceleiași surse, va fi expulzat și un diplomat român.

Rusia a retras acreditarea pentru un diplomat croat la Moscova, a anunțat vineri Ministerul de Externe al Croației, într-un comunicat de presă. Anterior, Croația a expulzat un diplomat rus în semn de solidaritate cu Marea Britanie, pe fondul disputei generate de otrăvirea fostului agent dublu rus Serghei Skripal și a fiicei sale, Iulia, la Salisbury, în Marea Britanie. Radiodifuzorul public RTE din Irlanda relatează că autoritățile de la Moscova au expulzat și un diplomat irlandez.

Vineri au fost convocați la MAE rus ambasadori sau reprezentanți diplomați din 23 de țări care au expulzat diplomați ruși pentru a fi solidare cu Marea Britanie în legătură cu otrăvirea fostului agent rus Serghei Skripal și a fiicei sale, Iulia, la Salisbury (în sud-vestul Angliei).

Potrivit ultimelor informații, Rusia a ordonat expulzarea a 13 diplomați ucraineni, pe fondul disputei privind otrăvirea pe 4 martie a fostului agent dublu rus Serghei Skripal și a fiicei sale, Iulie, în orașul britanic Salisbury, în Marea Britanie.

Sursa: Rador

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:1,03 m/s
Sat
11
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Wed
19
Arhivă Radio Chișinău