Rusia/dopaj: Comitetul olimpic rus face apel la Comitetul Internațional Olimpic

  • 12 Noiembrie 2015 11:11
Rusia/dopaj: Comitetul olimpic rus face apel la Comitetul Internațional Olimpic

Comitetul olimpic rus (ROC) a lansat un apel către Comitetul Internațional Olimpic și Federația internațională de atletism (IAAF) pentru respectarea dreptului 'atleților cinstiți' de a participa la competițiile internaționale.

Apelul a fost publicat cu două zile înaintea unei posibile suspendări a Rusiei din toate competițiile internaționale, informează AFP.

'Comitetul olimpic rus solicită Comitetului Internațional Olimpic și Federației internaționale de atletism, cu ocazia luării deciziei în privința raportului Agenției Mondiale Antidoping (AMA), să țină cont de dreptul atleților cinstiți de a participa la competițiile sportive internaționale', a solicitat ROC într-un comunicat dat publicității miercuri, adăugând că 'acest drept nu trebuie să fie restricționat'.

În raportul său publicat luni, care a declanșat un scandal fără precedent, Agenția Mondială Antidoping (AMA) l-a acuzat pe șeful Laboratorului antidoping de la Moscova, Gigori Rodcenkov, că se află în centrul unui sistem generalizat de dopaj al atleților ruși, laboratorul său distrugând testele pozitive la produse dopante. În urma acestor acuzații, Rodcenkov și-a prezentat demisia, în cursul serii de marți.

Comisia independentă de anchetă a AMA a solicitat, totodată, ca IAAF să suspende Rusia din toate competiție, iar conducerea Federației internaționale de atletism se va reuni vineri pentru a lua o decizie în acest caz.

'Din partea noastră, suntem întotdeauna deschiși cooperării cu toate organizațiile internaționale și suntem dispuși să continuăm să acordăm asistență oricărei inițiative care vizează eradicarea dopajului', a asigurat Comitetul olimpic rus.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău