Rusia construiește fortificații în peninsula ucraineană ocupată Crimeea

  • 18 Noiembrie 2022 13:51
Rusia construiește fortificații în peninsula ucraineană ocupată Crimeea

Rusia a anunțat vineri că efectuează lucrări de construire a unor fortificații în peninsula ucraineană Crimeea (anexată ilegal de Moscova în 2014), după retragerea soldaților săi din regiunea ucraineană vecină Herson în fața unei contraofensive a armatei Kievului, relatează AFP.

'Lucrările de construire a fortificațiilor se desfășoară sub controlul meu pe teritoriul Crimeii pentru a garanta securitatea locuitorilor' de aici, a declarat Serghei Aksionov, guvernatorul instalat de Moscova după anexarea acestei peninsule ucrainene.

El a subliniat totuși că securitatea Crimeii trece 'în principal prin măsuri de pus în aplicare pe teritoriul regiunii Herson', adiacentă peninsulei, în sudul Ucrainei.

Acest anunț intervine în timp ce forțele ruse au efectuat săptămâna trecută o retragere umilitoare în această regiune, după ce au eșuat în a contracara un contraatac al soldaților ucraineni.

Retragerea militarilor ruși, care au abandonat în special capitala regională cu același nume, a permis forțelor Kievului să-și apropie tunurile de Crimeea, devenită țintă de mai multe ori în ultimele luni.

În octombrie, podul peste strâmtoarea Kerci, care leagă peninsula de teritoriul rus, a fost parțial avariat în urma unui atac atribuit Ucrainei de către Moscova, care a făcut referire la un camion capcană.

Alte atacuri imputate forțelor ucrainene au avut loc în Crimeea, în special împotriva flotei ruse din Sevastopol sau împotriva mai multor infrastructuri militare rusești din peninsulă.

De la anexarea sa în 2014, Moscova consideră Crimeea drept componentă a teritoriului său, dar care nu este recunoscută de către comunitatea internațională. Kievul vrea să recupereze peninsula.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
14,4
Cer senin
Umiditate:68 %
Vint:1,03 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
19
Wed
10
Arhivă Radio Chișinău