Rusia: Accident al unui bombardier strategic cu capabilități nucleare TU-22M3, trei militari au fost uciși

  • 23 Martie 2021 14:54
Rusia: Accident al unui bombardier strategic cu capabilități nucleare TU-22M3, trei militari au fost uciși

Trei militari ruși au fost uciși marți în apropierea orașului Kaluga de declanșarea accidentală a scaunelor ejectoare ale unui bombardier strategic Tupolev-22M3, relatează AFP și Reuters citând agențiile de presă ruse, potrivit hotnews.ro.

„În 23 martie, în timpul pregătirilor de la sol pentru zborul unui TU-22M3 (...) sistemul de ejectare s-a activat accidental”, a declarat ministerul rus de apărare, precizând că „datorită altitudinii insuficiente pentru deschiderea parașutelor, trei membri ai echipajului au murit”, mai scrie sursa citată

Un al patrulea militar a supraviețuit și a fost spitalizat, a declarat o sursă militară pentru agenția de stat rusă TASS. O comisie de anchetă a fost trimisă pentru a investiga accidentul, a anunțat ministerul de externe al Rusiei.

Baza aeriană Shaikovka din regiunea Kaluga găzduiește mai multe tipuri de bombardiere strategice rusești, o parte a acestora participând la războiul din Siria unde Rusia este implicată din 2015, fiind unul dintre aliații președintelui Bashar al-Assad.

Tupolev Tu-22M3 este un bombardier strategic intrat în serviciul forțelor aeriene ale Rusiei în 1977, acesta având un echipaj de patru piloți și membri ai echipajului.

În ianuarie 2019, un Tupolev 22M3 s-a prăbușit la aterizare în apropierea orașului Murmansk din nordul extrem al Rusiei, provocând moartea a trei dintre membrii echipajului și rănindu-l pe al patrulea.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
12,18
Nori împrăștiați
Umiditate:79 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău