Rusia a suferit pierderi grele într-o tentativă de a cuceri Avdiivka. Ministerul britanic al Apărării: Un regiment a pierdut o mare parte din vehiculele sale blindate

  • 28 Martie 2023 19:59
Rusia a suferit pierderi grele într-o tentativă de a cuceri Avdiivka. Ministerul britanic al Apărării: Un regiment a pierdut o mare parte din vehiculele sale blindate

Rusia a suferit pierderi grele în urma atacurilor sale asupra Avdiivka, un oraș din regiunea Donețk, a anunțat Ministerul britanic al Apărării marți în informarea sa zilnică privind războiul din Ucraina, relatează DPA, citată de Agerpres.

Se crede că un regiment a pierdut o mare parte din vehiculele sale blindate într-o tentativă de a încercui Avdiivka, un oraș pe care Moscova încearcă să-l încercuiască și să-l cucerească dinspre sud.

Regimentul face parte dintr-o formațiune militară înființată special pentru a susține războiul din Ucraina, susțin analiștii.

Există însă mai multe indicii că regimentul se luptă cu disciplina insuficientă și un moral scăzut. Deși se crede că soldații au fost instruiți în Belarus, ei au în continuare probabil o forță de luptă foarte limitată, notează sursa citată.

Pierderile au fost cauzate probabil în mare parte de erorile tactice de pe câmpul de luptă, cum s-a întâmplat și în cazul luptelor pentru orașul Vugledar, tot din Donețk, a precizat ministerul.

Rusia încearcă să obțină controlul în regiunea Donețk, care împreună cu Luganskul formează Donbasul, una dintre zonele din Ucraina pe care Kremlinul dorește să o ocupe.

Ministerul Apărării de la Londra a publicat informări zilnice privind cursul războiului după declanșarea invaziei ruse din Ucraina anul trecut. Londra intenționează să contrabalanseze propaganda rusă, deși Moscova acuză la rândul ei că informările reprezintă o campanie de dezinformare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,09 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău