Rusia a declanșat „mobilizarea de voluntari” care să lupte în Ucraina

  • 14 Iulie 2022 11:40
Rusia a declanșat „mobilizarea de voluntari” care să lupte în Ucraina

Guvernul rus a început să lanseze apeluri la „mobilizarea de voluntari” în fiecare din regiunile sale pentru formarea de noi batalioane cu care să continue invazia în Ucraina, potrivit grupului de experți americani de la Institutul pentru Studiul Războiului din Washington (ISW), citat joi de agenția de presă EFE.

Kremlinul „probabil a ordonat supușilor federali” (regiunile din Federația Rusă) să formeze batalioane de voluntari pentru a participa la invazia rusă în Ucraina, în loc de a declara mobilizare parțială sau totală, potrivit acestui think tank, informează Agerpres.

ISW îl citează în acest sens pe corespondentul de război și bloggerul rus Maksim Fomin, care a declarat că Rusia a început o „mobilizare a voluntarilor”, iar acesta înseamnă că „fiecare regiune trebuie să genereze cel puțin un batalion de voluntari”.

Acest apel vizează de asemenea unele teritorii ucrainene ocupate de ruși, cum ar fi orașul Sevastopol din peninsula Crimeea, anexată ilegal de Moscova în 2014.

În plus, este vorba de a recruta și a stimula financiar pe cei care se vor înrola în noile batalioane, astfel încât această măsură să nu fie interpretată drept o „mobilizare în baza serviciului militar obligatoriu”, ceea ce ar presupune activarea tuturor rezerviștilor din Rusia.

Media ruse au relatat că responsabili regionali recrutează bărbați în vârstă de până la 50 de ani (sau 60 pentru unele specialități militare) cu contracte de șase luni și oferă salarii în medie între 220.000 și 350.000 de ruble lunar (aproximativ între 3.750 dolari și 6.000), potrivit experților ISW.

Regiunile Federației Ruse oferă de asemenea o primă imediată de înrolare care se ridică în medie la 200.000 de ruble (aproximativ 3.400 de dolari), acordată din bugetul acestor entități, pe lângă beneficiile sociale pentru militari și familiile lor.

Din cauza pierderilor grave în războiul împotriva Ucrainei se observă o lipsă de comandanți în cadrul trupelor ruse, indică Statul Major General al forțelor armate ucrainene, citat joi de agenția de presă Ukrainski Novini.

„Conform informațiilor de care dispunem rămâne scăzut nivelul de completare cu personal la nivel de comandanți de pluton în unități ale Armatei a 2-a combinată a Districtului militar Central al Federației Ruse. Motivul - pierderile semnificative și refuzul de a participa la ostilitățile de pe teritoriul Ucrainei”, a precizat Statul Major ucrainean într-un comunicat pe pagina sa de Facebook.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,6 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău