Rusia a dat americanilor răspunsul în legătură cu garanțiile de securitate în Europa. Site-ul MAE rus a picat imediat după aceea

  • 17 Februarie 2022 17:34
Rusia a dat americanilor răspunsul în legătură cu garanțiile de securitate în Europa. Site-ul MAE rus a picat imediat după aceea

Ambasadorul SUA în Rusia, John Sullivan, a primit joi răspunsul scris al Moscovei la propunerile SUA pe tema garanțiilor de securitate, potrivit unui document publicat joi pe site-ul Ministerului rus de Externe, a anunțat agenția oficială rusă TASS. Site-ul MAE rus nu putea fi accesat, însă, joi după-amiază.

„La 17 februarie anul curent, a fost transmisă ambasadorului american J. Sullivan, invitat la Ministerul rus de Externe, reacția la un răspuns anterior al SUA la proiectul rusesc de tratat între Federația Rusă și Statele Unite privind garanțiile de securitate”, a informat TASS, potrivit DIGI24.

Site-ul MAE rus nu putea fi accesat, însă, joi după-amiază. „This site can’t be reached” era mesajul obținut de utilizatori.

Ceva mai devreme în cursul zilei, ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, confirmase că Moscova va răspunde joi la propunerile americane privind securitatea în Europa, în vederea unor negocieri ce ar putea duce la detensionarea crizei între Rusia și Occident legate de Ucraina.

Vom trimite astăzi această scrisoare părții americane, a anunțat Lavrov într-o conferință de presă, subliniind că Rusia, care cere garanții juridice de securitate din partea Statelor Unite și a NATO, va face public conținutul scrisorii.

Rusia a cerut ca Ucraina să nu fie primită în NATO, iar Alianța să retragă armamentul și trupele din țările care au aderat după 1997, ceea ce până acum atât Alianța, cât și SUA au refuzat să promită.

Totodată, Lavrov a mai declarat că Rusia consideră că este imposibilă reluarea activității în cadrul Consiliului comun cu NATO. Moscova a anunțat anul trecut că va pune punct activităților la misiunea sa diplomatică pe lângă Alianța Nord-Atlantică după ce NATO a expulzat opt ruși despre care a spus că sunt spioni.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:64 %
Vint:0 m/s
Sun
16
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău