Rusia a anunțat că inspectorii OPCW și-au încheiat investigațiile în Douma, în Siria

  • 04 Mai 2018 19:01
Rusia a anunțat că inspectorii OPCW și-au încheiat investigațiile în Douma, în Siria

Un grup internațional de cercetători a stabilit că pierderea de celule Merkel, localizate în stratul bazal al epidermei, ar putea fi principalul motiv al uscăciunii și mâncărimii pielii, potrivit unui studiu publicat de revista de specialitate Science, citat vineri de EFE.

Echipa condusă de cercetătoarea Jing Feng, de la Universitatea Carolina de Nord (SUA), a realizat un experiment pe șoareci de laborator cu o tehnică ce induce o presiune mecanică ușoară care provoacă mâncărime.

Cercetătorii au descoperit atunci că rozătoarele mai în vârstă își scărpinau pielea mai intens, decât șoarecii mai tineri. 

Au suspectat atunci că celulele Merkel, care joacă un rol esențial în transmiterea senzației tactile, ar putea fi responsabile de această intensificare a mâncărimii și a uscăciunii pielii.

Cercetătorii au descoperit că șoarecii dezvoltați în laborator pentru a avea mai puține celule Merkel au avut o senzație mai intensă de mâncărime, însă nu au reacționat în mod diferit și la senzația de mâncărime chimică sau durere termică. 

Celulele Merkel ajută la perceperea vibrațiilor prin care putem detecta și localiza obiectele ce intră în contact cu pielea noastră, pentru a le putea astfel identifica forma și textura.

Odată cu înaintarea în vârstă, persoanele tind să aibă mai puține celule Merkel, astfel încât cercetătorii sugerează că descoperirea lor ar putea oferi o explicație a pruritului care se intensifică la bătrânețe, precum și a condițiilor ce generează o mâncărime a pielii.

Sursa: Rador

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău