Rresa internațională: Republica Moldova a votat la un scrutin crucial

  • 30 Noiembrie 2014 22:34
Rresa internațională: Republica Moldova a votat la un scrutin crucial

Republica Moldova a votat la un scrutin crucial, scrie presa internațională, la unison, despre alegerile legislative din țara noastră.

Moldova, sfâșiată între Uniunea Europeană și Rusia, titrează Liberation. Moldova riscă să devină o altă Ucraină, avertizeaz El Mundo.

Alegerile parlamentare au căpătat o semnificație mai amplă, pe fondul frământărilor din Ucraina învecinată, notează The Washington Post. De la intensificarea conflictului din Ucraina, politicienii moldoveni și diplomații occidentali urmăresc Transnistria cu teamă, ca nu cumva să devină următorul punct de interes al ambițiilor expansioniste ale dlui Putin, scrie Financial Times.

Ministerul de Externe al Rusiei a exprimat îndoieli legate de caracterul democratic al alegerilor parlamentare din Moldova, notează Ia Regnum Novosti. Alegerile din Moldova pot fi o scânteie în conflictul dintre Rusia și UE și vor adânci diviziunile politice și culturale existente în țară, opinează Stratfor.

Președinții polonez, ucrainean și român au vizitat săptămâna trecută Moldova, pentru a susține tabăra pro-europeană, amintește L'Express. Moldova nu are intenția de a adera la NATO, iar partenerii săi din Vest și din Est ar trebui să îi respecte neutralitatea, a declarat premierul moldovean Iurie Leancă, citat de EUObserver.

Dincolo de gestionarea provocărilor geopolitice, următoarea guvernare are de înfruntat riscuri economice, inclusiv o depreciere de 8% a leului moldovenesc în ultimele șase luni, a patra cea mai proastă performanță din Comunitatea Statelor Independente, subliniază Bloomberg.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Nori împrăștiați
Umiditate:59 %
Vint:3,09 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău