Rosian Vasiloi: 38 polițiști de frontieră își așteaptă sentința

  • 25 Mai 2022 08:13
Rosian Vasiloi: 38 polițiști de frontieră își așteaptă sentința

Șeful Poliției de Frontieră spune că 38 de polițiști de frontieră își așteaptă deciziile instanțelor de judecată, fiind acuzați de mai multe ilegalități comise la locul de muncă. Rosian Vasiloi spune că de la preluarea mandatului de șef al Poliției de Frontieră accentul este pus, în special, pe prevenirea actelor de corupție în rândul angajaților, prin oferirea salariilor decente și prin îmbunătățirea condițiilor de muncă, notează IPN.

Șeful Poliției de Frontieră spune că mai mulți colegi de-ai săi, implicați în acte de corupție, trafic de influență sunt cercetați de către oamenii legii, fiind suspendați din funcție. Rosian Vasiloi spune că acum se încearcă îmbunătățirea condițiilor de muncă și majorarea salariilor, astfel fiind descurajate actele de corupție în rândul angajaților.

„Avem 38 polițiști de frontieră care fie își așteaptă sentința, pentru că materialele deja au fost transmise justiției, fie sunt suspendați din funcție de către procuratură, pentru că în desfășurare sunt mai multe activități de urmărire penală. Noi ne concentrăm acum pe prevenția unor astfel de cazuri și pe motivarea personalului prin aspecte legate de protecția socială, salarii decente, condiții de muncă decente”, a spus șeful Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, în cadrul unei ediții speciale de la postul public de televiziune.

Șeful Poliției de Frontieră spune că instituția își propune crearea unui fond de recompensă a angajaților. Potrivit inițiativei, polițiștii de frontieră și vameșii ar putea fi recompensați financiar pentru depistarea tentativelor de contrabandă.

„Este schițat un proiect în acest sens, dar după declanșarea războiului mai multe proiecte au fost amânate pentru că ne-am concentrat pe gestionarea crizei refugiaților. În contextul anului declarat al polițistului de frontieră, vom face tot posibilul ca acest mecanism să fie unul funcțional”, a mai spus șeful Poliției de Frontieră.

Cu referire la traversarea frontierei de stat de către cetățenii veniți din Ucraina, Poliția de Frontieră anunță că în perioada 23-24 mai a fost înregistrat un număr total de 8 112 treceri, dintre care 3 870 pe direcția intrare în Republica Moldova. Dintre aceștia 1 390 sunt minori ucraineni.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
14,4
Cer fragmentat
Umiditate:73 %
Vint:8,23 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău