Rosen Plevneliev: Bulgaria va sprijini și în continuare eforturile de integrare europeană ale R.Moldova

  • 15 Noiembrie 2016 18:28
Rosen Plevneliev: Bulgaria va sprijini și în continuare eforturile de integrare europeană ale R.Moldova

Bulgaria va sprijini și în continuare eforturile de integrare europeană, va susține independența și integritatea teritorială ale Republicii Moldova, a declarat președintele bulgar, Rosen Plevneliev, care efectuează o vizită de două zile în țara noastră, la invitația lui Nicolae Timofti.

Cei doi șefi de stat, aflați pe final de mandat, au pledat pe aprofundarea relațiilor dintre cele două țări și continuarea proiectelor începute anterior.

Chiar dacă vizita este una simbolică, în condițiile în care duminică atât în Republica Moldova, cât și în Bulgaria au avut loc alegeri prezidențiale, în ambele țări în funcția de șef al statului fiind aleși președinți socialiști, Rosen Plevneliev a asigurat autoritățile moldovenești de sprijinul Bulgariei în aspirațiile Chișinăului de integrare europeană.

„Bulgaria a fost printre primele state care au semnat pentru Acordul de Asociere al Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Bulgaria a susținut și va susține și în continuare suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova, pledând pentru rezolvarea pașnică a diferendului Transnistrean. Moldova este aproape de noi atât geografic, cât și istoric. Noi vom continua să susținem Republica Moldova în parcursul său european”, a declarat Rosen Plevneliev.

La rândul său, președintele Nicolae Timofti s-a arătat încrezător că, indiferent de culoarea politică a noilor șefi de stat, relațiile bilaterale dintre Bulgaria și Republica Moldova vor fi într-o ascensiune continuă.

„Vrem ca relațiile dintre țările noastre să fie intensificate și să colaborăm în toate domeniile. Vrem să transmitem viitorilor președinți ștafeta noastră de relații prietenoase, indiferent de culoarea politică a acestora. Republica Moldova și Bulgaria vor avea întotdeauna o relație prietenoasă și caldă. Reiterăm deschiderea pieței noastre pentru businessul bulgar și colaborarea în alte domenii sociale”, a declarat Nicolae Timofti.

În cadrul vizitei, Nicolae Timofti l-a decorat pe președintele bulgar cu „Ordinul Republicii”. La rândul său,  Rosen Plevneliev i-a înmânat președintelui Republicii Moldova ordinul „Stara Plamina”, acordat pe 28 octombrie.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău