Romanul “Sub Aceeași Stea” de John Green

  • 27 Octombrie 2014 10:29
Romanul “Sub Aceeași Stea” de John Green

“Nu stelele-s de vină, ci noi că ne supunem lor” – William Shakespeare

 

Romanul „Sub Aceeași Stea” povestește o istorie plină  de umor, inteligență, dar, totodată, și de  foarte multă tristețe în istoria pe care John  Green reușește să o așeze cu măiestrie. El reușește să se transpună în pielea unei naratoare de 16 ani pe nume Hazel Grace Lancaster, bolnavă de cancer tiroidian. Hazel de la treisprezece ani, de când a fost diagnosticată, se consideră în faza terminală, iar plămânii ei trebuie ajutați de oxigenul primit dintr-o butelie pe care o cară cu ea peste tot.

Mama ei o înscrie într-un grup de suport și viața ei se schimbă într-un mod inimaginabil. Acolo, printre ceilalți participanți, îl întâlnește pe Augustus Waters, băiatul care îi arată că există multe lucruri de care merită să te bucuri cât mai poți și că fiecare moment al vieții trebuie trait la maxim. Se privesc, își zâmbesc și el o invită la un film la el acasă.

Legătura dintre ei se intensifică și ajung, la un moment dat să se urce amândoi într-un avion care îi duce direct către un loc de vis, unde situația dintre ei se schimbă și mai mult, se îndrăgostesc mai tare și decid să învingă cancerul.

Citește un fragment din romanul ”Sub Aceeași Stea”!

Pentru că fiecare se îmbolnăvește, nimeni nu-i ferit de asta, John Green ne arată că indiferent de orice, suntem capabili să iubim și să apreciem lucruri frumoase. Cartea reprezintă o întrecere, o clepsidră care se va opri la un moment, fără să fie nevoie de vreo explicație. Cancerul e nemilos, dar cu el tot putem trăi.

John  Green  scrie o carte ce se scufundă în sinceritate despre viață, boală, dragoste, și nu se teme să adreseze cititorilor întrebarea „de ce?”.

Cartea poate fi procurată online pe Bestseller.md!

Recenzie de Cristian Plop

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:6,69 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
19
Wed
13
Thu
9
Arhivă Radio Chișinău