Romanul „Scrisoare de dragoste” de Mihail Drumeș

  • 24 Noiembrie 2014 11:24
Romanul „Scrisoare de dragoste” de Mihail Drumeș

Publicat în 1938, romanul “Scrisoare de dragoste” este un cântec dedicate iubirii. Cartea este compusă din trei părți:

1. Un băiat și o fată se întâlnesc se îndrăgostesc; 2. Puteau fi fericiți toată viața, dar el, întâlnind o fată cu avere, se desparte de cea pe care o iubește; 3. Dragostea călcată în picioare se răzbună, iar cel care a greșit pierde totul.

Personajele princilape sunt Dinu Gherghel și Anda Brădeanu, sau cum o alintă el, Ghiocela. Dinu era dintr-o familie săracă, tot ce avea era dorința de a învăța și a reuși mai multe în viața. Se visa sus, pe treptele înalte a societății. Frumoasa și totodată ciudata iubire s-a născut într-un tren. S-au privit și s-au îndrăgostit.

Citește un fragment din carte.

Dinu Gherghel era un profesor universitar cu două doctorate, era deștept și dornic mereu să cunoască ceva nou, dar în același timp avid de avere și bani. Decide că nu o să-și realizeze visul dacă stă cu Anda, ambii sunt săraci, și la acel moment alege cariera mai presus de dragoste. N-a trecut mult și s-a aruncat în brațele Corei Apelevianu, verișoara fostului său coleg pe care îl ura de mic copil fiindcă era bogat. Se desparte de Ghiocela, de toate amintirile ce i-au unit în ciuda faptului că nu poate să o uite.

După ceva timp, Dinu  începe să-și dea seama că-i lipsește cel mai de preț lucru, anume dragostea Ghiocelei. Ajunsese să urască faptul că și-a dorit bani. Finalul romanului este unul foarte dramatic. Drumeș încearcă să ne arate cum ar trebui să tratăm o iubire, și, cel mai important, să nu uităm prea repede clipele frumoase, atunci când ne este mai greu.

Cartea poate fi procurată online pe Bestseller.md.

Romanul este excepțional, complex, ilustrând frumos  veșnicia iubirii prin ochii fiecăruia din noi. Este un roman care merită citit și răscitit.

Recenzie de Cristian Plop, Editor web Bestseller.md

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:6,69 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
19
Wed
13
Thu
9
Arhivă Radio Chișinău