Alegeri prezidențiale în România/Până la ora 16.00, la cele 37 de secții deschise pe teritoriul R. Moldova au votat peste 35 de mii de alegători.

  • 10 Noiembrie 2019 16:02
Alegeri prezidențiale în România/Până la ora 16.00, la cele 37 de secții deschise pe teritoriul R. Moldova au votat peste 35 de mii de alegători.

Românii din R. Moldova continuă să-și exercite dreptul la vot, în a treia zi de scrutin organizat în străinătate. Până la ora 16.00, la cele 37 de secții deschise pe teritoriul R. Moldova au votat peste 35 de mii de alegători. Cei mai mulți au fost înregistrați la secțiile din Chișinău – aproximativ 16 mii. Peste 1800 de persoane au votat la Ialoveni, iar la Orhei s-au înregistrat peste 1500. De asemenea, în birourile organizate la Hâncești, Cahul, Strășeni și Ungheni s-au prezentat la urne peste o mie de alegători la fiecare secție.

Alegătorii cu care am discutat la câteva din secțiile din Chișinău au afirmat că sunt mulțumiți de organizarea scrutinului:

„Am votat, nu am stat la coadă, a fost mai ușor, a fot organizat mai bine anul acesta. Am votat pentru Unire”!

„Procedura de vot fost bine organizată, rapid, plăcut. Mi-am exercitat dreptul la vot și am s-o fac cu mare drag și în continuare. Am votat pentru viitorul Basarabiei”.

„Am votat pentru viitorul României, ne exercităm dreptul nostru de cetățeni români. Am fost impresionată de tabletele electronice, foarte bine organizat”.

„Am votat să fie bine. Dacă va fi bine în România, va fi bine și în la noi în Moldova. Am 78 de ani, am nepoți, am copii, am strănepoți, vreau măcar ei să trăiască în libertate și în frumos. Într-o familie, dacă nu-i susținere nu merg lucrurile bine – unde este susținere acolo e bine”.

La scrutinul prezidențial din 2014, peste 22 de mii de persoane au votat  în primul tur, în R. Moldova, și peste 36 de mii în turul doi. La alegerile europarlamentare din mai 2019, au votat peste 38 de mii de cetățeni români din R. Moldova.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:97 %
Vint:4,12 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău