Românii care trăiesc în Spania vor putea obține dubla cetățenie până la sfârșitul acestui an, a anunțat premierul Marcel Ciolacu

  • 07 Iulie 13:15
Românii care trăiesc în Spania vor putea obține dubla cetățenie până la sfârșitul acestui an, a anunțat premierul Marcel Ciolacu

Cei peste 1.000.000 de români care trăiesc în Spania vor putea obține dubla cetățenie până la sfârșitul acestui an, a anunțat premierul Marcel Ciolacu, după discuțiile pe care le-a avut ieri, la Palatul Victoria, cu omologul său de la Madrid, Pedro Sánchez.

Potrivit la rador.ro, șeful executivului român a mai spus că țara noastră are sprijinul Spaniei pentru obținerea unui portofoliu reprezentativ în viitoarea Comisie Europeană. Detalii, în relatarea lui Cătălin Purcaru.


Reporter: Calendarul implementării acordului privind dubla cetățenie pentru românii rezidenți în Spania a fost tema principală de discuții. Prim-ministrul român a dat asigurări că până la finalul anului măsura va intra în vigoare. Astfel, România ar deveni al 3-lea stat european, după Franța și Portugalia, care încheie un acord cu Spania pentru dubla cetățenie a persoanelor rezidente.


Marcel Ciolacu: Acordul este în acest moment la ministrul justiției din Spania. Până la sfârșitul anului nu vom mai avea vize pentru Statele Unite, vom avea dublă cetățenie în Spania și, din punctul meu de vedere, mai mult ca sigur vom intra terestru în Schengen.


Reporter: În cadrul întâlnirii, șefului executivului de la București a transmis intenția părții române de a găzdui o ședință comună a celor două guverne, inclusiv pentru consolidarea relațiilor bilaterale în domeniul educației, privind acordul de înființare și funcționare a secțiilor bilingve româno-spaniole și organizarea examenului de bacalaureat bilingv în unitățile liceale din România, dar și în domeniul afacerilor interne, cu accent pe combaterea traficului de persoane și în domeniul apărării. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Românii de pretutindeni
Meteo Chișinău
18,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Sun
17
Mon
15
Tue
15
Wed
17
Thu
18
Arhivă Radio Chișinău