România | Votul pentru învestirea noului Guvern programat la 29 ianuarie

  • 22 Ianuarie 2018 08:52
România | Votul pentru învestirea noului Guvern programat la 29 ianuarie

Negocierile interne din PSD privind componența noului guvern ar urma să se încheie luni după-amiază, la ședința Comitetului Executiv Național al partidului, după care vom afla numele miniștrilor propuși să facă parte din Cabinetul condus de premierul desemnat Viorica Dăncilă.

Schimbări se vor face doar în zona portofoliilor social democraților, pentru că ALDE a anunțat deja că vrea să-și păstreze miniștrii.

Ar putea să fie anunțate modificări și în privința programului de guvernare.

În același timp PNL anunță că începe, de luni discuții cu celelalte partide din opoziție și cu orice parlamentar dispus să nu-și dea votul pentru a aduce la putere cel de-al treilea guvern PSD- ALDE.

Iulia Gherman cu detalii despre principalul subiect politic al săptămânii: "Liderul PSD, Liviu Dragnea, a spus că structura Guvernului va rămâne aceeași.

În noul Executiv, nu se vor regăsi însă miniștri mincinoși - a subliniat președintele social-democraților.

Totodată, Liviu Dragnea a atras atenția că premierul desemnat, Viorica Dăncilă va avea un cuvânt greu de spus în privința componenței Cabinetului, dar că votul final va aparține conducerii PSD.

Liviu Dragnea: "Viorica Dăncilă va avea un punct de vedere foarte important aici, dar nu poți să vii în partea partidului: "asta e echipa mea, dacă n-o votați, renunț".

Fiecare ministru va fi analizat.

Dacă vom decide să îi propunem doamnei Dăncilă ca un membru al Guvernului actual să rămână, va fi după ce vom avea argumente serioase.

Dacă îi vom propune ca un actual membru să nu rămână, vom avea argumente serioase."

În timp ce PSD dorește modificări în Executiv, reprezentanții ALDE anunță că vor să își păstreze atât portofoliile, cât și miniștrii.

Propunerile pentru noul Cabinet de la Palatul Victoria și programul de guvernare vor fi trimise Parlamentului, pentru obținerea votului de încredere.

Partidele din opoziție sunt, însă, hotărâte să blocheze învestirea celui de-al treilea guvern PSD - ALDE.

Ludovic Orban: "Vom avea discuții în cursul săptămânii viitoare, cu toți actorii relevanți și, de asemenea, cu orice parlamentar care considerăm noi că se poate vorbi cât de cât normal.

Doamna Dăncilă nu are nicio calitate ca să exercite funcția de prim ministru.

Este o sfidare la adresa românilor să vii cu o asemenea propunere de premier."

Potrivit liderului PSD, Liviu Dragnea. Senatul și Camera Deputaților se vor reuni pe 29 ianuarie, într-o sesiune parlamentară extraordinară pentru învestirea noului Guvern."

Sursa: RRA

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Perspective
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:2,57 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău