România va debloca în curând prima tranșă de bani (Revista presei)

  • 02 Iunie 2016 09:44
România va debloca în curând prima tranșă de bani (Revista presei)

Revista presei din 2 iunie 2016

România va debloca în curând prima tranșă de bani peste Prut, titrează Evenimentul Zilei. Guvernul de la București ar putea decide în săptămânile viitoare acordarea primei tranșe de împrumut destinat Republicii Moldova, a anunțat miercuri premierul Dacian Cioloș.

Premierul român a discutat cu președintele Nicolae Timofti despre pregătirea primei tranșe de împrumut acordat de România Republicii Moldova, titrează și Adevărul. Dacian Cioloș a declarat că decizia va fi luată în funcție de reforme și în paralel și cu un progres în discuțiile cu Fondul Monetar Internațional.  România va acorda Republicii Moldova un împrumut în valoare de 150 de milioane de euro.  

Referindu-se la reluarea negocierilor în problema transnistreană, Adevărul scrie că SUA și UE trebuie să-și schimbe statutul, din observatori în mediatori, în formatul de negocieri 5+2.  Expertul Victor Chirilă consideră că, pentru intensificarea rezultatelor negocierilor, SUA și UE trebuie să-și modifice statutul, din observatori în mediatori. În opinia expertului, SUA și-au pierdut interesul față de rezolvarea problemei transnistrene. În acest sens, miza este pe UE. Victor Chirilă a atenționează că Republica Moldova nu trebuie să accepte condițiile impuse de Moscova și Tiraspol. Mai ales în condițiile în care Federația Rusă și-a pierdut credibilitatea ca stat mediator imparțial.

În Ziarul de Gardă, vedeți cum jus­ti­fică auto­ri­tă­țile dosa­rul penal des­chis pe numele judecătoarei Domnica Manole, precum și în ce casă de lux, nede­cla­rată, locu­iește jude­că­to­rul Cur­ții Supreme de Jus­ti­ție, Oleg Ster­ni­oală.

Tot în această edi­ție a Ziarului de Gradă citiți deta­lii des­pre dosa­rul mitei de la Pri­mă­ria Chi­și­nău.  Un alt subiect relevă cum s-a înche­iat urmă­ri­rea penală a lui Sorin Pleșca, fiul depu­ta­tu­lui Nae-Simion Pleșca. 

Bugetul auster provoacă nemulțumiri în Guvern, titrează Mold-street. Ministrul Justiției cere mai mulți bani, o majorare cu circa 14 milioane de lei a alocațiilor.

Ziarul Național preia o știre alarmantă despre scăderea populației - R. Moldova, statul cu cea mai MARE rată de scădere a populației. Patru cetățeni părăsesc țara în fiecare oră, titrează publicația.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
19,4
Nori împrăștiați
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău