România | Proprietarul Dacia anunță rivalul pentru Tesla

  • 02 Ianuarie 2020 18:10
România | Proprietarul Dacia anunță rivalul pentru Tesla Digi24

Philippe Buros, directorul Renault Europa, a anunțat că modelele Dacia fabricate la Mioveni vor avea și versiuni electrice în termen de doi-trei ani, informează Digi24.ro.

 "Dacia va prelua tot ce oferă Renault la capitolul electrificare, pentru că vom fi nevoiți să electrificăm acest brand, indiferent dacă vorbim de mașini full-electrice sau de hibrizi. Principalul argument de achiziție pentru modelele Dacia este raportul calitate-preț, iar o parte din această filosofie este faptul că Dacia preia tehnologia disponibilă în gama Renault, dar cu o mică întârziere. În final, toate mărcile trebuie să treacă la electrificare, pentru că e un trend inerent. Cred că în doi sau trei ani vom electrifica Dacia", a declarat Philippe Buros, directorul Renault Europa, într-un interviu pentru revista Automotive News, potrivit sursei citate.

În contextul în care aproape toți producătorii internaționali din industrie au lansat deja modele electrice, anunțul făcut de oficialul Renault vine cu întârziere. Motivul este însă legat de costuri.

"Când adăugăm 1000-1500 de euro la costul mașinii, această sumă este mai ușor de absorbit dacă vorbim despre o mașină de 100.000 de euro. Dacă mașina costă însă 8000-9000 de euro, vorbim de o creștere a prețului cu 10% sau mai mult decât atât. Aceasta este explicația întârzierilor de adoptare a tehnologiilor și din acest motiv trebuie să așteptăm cât mai mult posibil pentru a amortiza noile tehnologii", a mai precizat Philippe Buros.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:86 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău