România | Prognoză meteo specială pentru București și Cod galben pentru șapte județe

  • 14 Mai 2019 12:16
România | Prognoză meteo specială pentru București și Cod galben pentru șapte județe

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a României a emis marți o prognoză specială pentru municipiul București, avertizând că în următoarele zile se vor semnala ploi torențiale, descărcări electrice și vijelii, temperaturile minime situându-se între 10 și 12 grade Celsius, iar cele maxime vor atinge 23 - 24 de grade Celsius.

De asemenea, ANM a emis marți o atenționare Cod galben de precipitații însemnate cantitativ pentru șapte județe, valabilă de marți, ora 18:00, până miercuri, ora 10:00, precum și o informare meteo de instabilitate atmosferică accentuată pentru restul țării, valabilă de marți, ora 15:00, până vineri, la ora 10:00.

Potrivit meteorologilor, se vor afla sub Cod galben de ploi județele Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Dolj, Caraș Severin, Timiș și local județul Hunedoara, unde se vor semnala averse, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40-60 l/mp.

Informarea meteo vizează cea mai mare parte a țării, unde vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15-25 l/mp și, izolat, 40 l/mp.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
17,18
Cer fragmentat
Umiditate:52 %
Vint:4,63 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău