România, gata să sprijine R. Moldova cu păcură dacă Gazprom oprește furnizarea de gaze. Șefii guvernelor de la Chișinău și București au avut o discuție telefonică

  • 20 Ianuarie 2022 16:54
România, gata să sprijine R. Moldova cu păcură dacă Gazprom oprește furnizarea de gaze. Șefii guvernelor de la Chișinău și București au avut o discuție telefonică

Șeful executivului de la București, Nicolae Ciucă, a discutat joi telefonic cu prim-ministra Natalia Gavrilița despre sprijinirea R. Moldova în cazul în care compania rusă Gazprom va suspenda livrarea de gaze, potrivit unui comunicat al guvernului României.

Oficialii au discutat despre posibilitatea ca România să furnizeze R. Moldova cantitatea necesară de păcură pentru a menține în funcțiune sistemele de furnizare a energiei necesare pentru încălzire și funcționarea industriei, potrivit comunicatului citat, notează g4media.ro.

„Premierul României, Nicolae-Ionel Ciucă, a avut astăzi o convorbire telefonică cu prim-ministrul Republicii Moldova, Natalia Gavrilița. Convorbirea a avut loc în contextul în care Parlamentul de la Chișinău a decis astăzi instituirea stării de urgență în sectorul energetic, în Republica Moldova, din cauza riscului suspendării livrării de gaz de către concernul rus Gazprom. Cei doi premieri au discutat despre posibilitatea asigurării cantităților necesare de păcură Republicii Moldova, urmând ca România să primească și o solicitare în acest sens, care să fie analizată în scurt timp.

De asemenea, cei doi oficiali au vorbit și despre pregătirea următoarei ședințe comune de guvern, care urmează să aibă loc în viitorul apropiat. Premierul Nicolae-Ionel Ciucă a reiterat deschiderea și disponibilitatea României de a sprijini Republica Moldova”, se arată în comunicat. 

Parlamentul Republicii Moldova a instituit joi starea de urgență în sectorul energetic. Măsura va fi în vigoare timp de 60 de zile, din cauza riscului ca Gazprom să suspende livrarea de gaze.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
9,96
Ploaie ușoară
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău