România discută dosarul transnistrean cu Austria, care preia președinția OSCE pe 1 ianuarie 2017

  • 29 Octombrie 2016 20:29
România discută dosarul transnistrean cu Austria, care preia președinția OSCE pe 1 ianuarie 2017

Secretarul de stat pentru afaceri europene, Cristian Bădescu, a avut la Viena o rundă de consultări în domeniul afacerilor europene cu Michael Linhart, secretar general al MAE austriac. Cei doi oficiali au abordat aspecte ale agendei bilaterale, europene și regionale.

Conform unui comunicat remis CaleaEuropeana.ro, a fost discutată situația comunității românești din Austria, partea română subliniind gradul ei înalt de integrare și atenția pe care o acordă recunoașterii contribuției sale la dezvoltarea economică și socială în țara de primire. 

De asemenea, partea austriacă a prezentat prioritățile Președinției-în-exercițiu a OSCE pe care Austria o va exercita începând cu 1 ianuarie 2017. Secretarul de stat român a subliniat deschiderea autorităților române de a sprijini Austria în acest exercițiu, subliniind în context importanța menținerii sprijinului UE pentru continuarea procesului de stabilizare a situației din Republica Moldova, precum și al OSCE pentru înregistrarea de progrese notabile în dosarul transnistrean.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
14,4
Ploaie ușoară
Umiditate:85 %
Vint:5,66 m/s
Tue
18
Wed
17
Thu
18
Fri
21
Sat
22
Arhivă Radio Chișinău