România | Cea mai mare captură de țigări de contrabandă a anului: un camion plin cu 162.000 de pachete

  • 01 August 2020 12:42
România | Cea mai mare captură de țigări de contrabandă a anului: un camion plin cu 162.000 de pachete

Polițiștii de frontieră din de la Bechet (Dolj) au descoperit, ascunse într-un camion, 162.500 pachete cu țigări, pe care un cetățean român a încercat să le introducă ilegal în țară, transmite Agerpres.

E cea mai mare captură de țigări de contrabandă din acest an, având o valoare de peste 2,4 milioane lei românești.

„În data de 31 iulie, în jurul orei 11,30, în Punctul de Trecere a Frontierei Bechet, județul Dolj, s-a prezentat pe sensul de intrare în țară, cetățeanul român S.A., la volanul unei camion marca Volvo, care transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, cărămidă din Grecia pentru o societate comercială din România. Cu ocazia controlului amănunțit efectuat asupra mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au descoperit, în compartimentul marfă al camionului, un perete fals în spatele căruia erau depozitate mai multe cutii ce conțineau țigarete”, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră (IGPF) transmis, sâmbătă, AGERPRES.

Camionul a fost dus la sediul Direcției Regionale Vamale Craiova, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea totală de 162.500 pachete cu țigări, în valoare de 2.437.500 lei.

„În cadrul cercetărilor, șoferul a declarat că el este angajatul firmei care deține camionul și nu are cunoștință despre marfa ascunsă în interiorul acestuia”, arată sursa citată.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,63
Cer fragmentat
Umiditate:94 %
Vint:0,51 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău