România | Autostrada Marii Uniri ar putea deveni obiectiv de interes strategic național

  • 17 Septembrie 2019 10:36
România | Autostrada Marii Uniri ar putea deveni obiectiv de interes strategic național

Ministrul Transporturilor de la București, Răzvan Cuc, a declarat luni, la Bicaz, că va propune în prima ședință a Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT) ca autostrada Târgu Mureș - Iași - Ungheni să devină obiectiv de interes strategic național, informează Agerpres.

Ministrul Transporturilor a adăugat că pentru tronsonul Târgu Mureș - Ditrău - Tîrgu Neamț a fost semnat contractul pentru revizuirea studiului de fezabilitate, iar pentru tronsonul Tîrgu Neamț - Iași sunt în evaluare cele patru oferte depuse.

Răzvan Cuc a mai spus că tronsonul Iași - Ungheni a fost scos la licitație pentru proiectare și execuție.

''Așteptăm primul CSAT ca să declarăm și Autostrada Marii Uniri obiectiv de interes strategic național'', a declarat ministrul Transporturilor.

El a mai spus că la începutul lunii octombrie ar putea fi semnat contractul pentru drumul expres Piatra Neamț - Bacău.

''A fost terminată evaluarea tehnică și financiară, în patru zile vom avea raportul. Așteptăm 10 zile lucrătoare pentru a vedea dacă sunt contestații și, dacă nu sunt, după 4 octombrie vom putea semna contractul. Pe primele date preliminare s-ar preta să facem autostradă, nu drum expres'', a declarat Răzvan Cuc.

Ministrul Transporturilor se află luni într-o vizită de lucru în județul Neamț. Acesta a inspectat, alături de președintele Consiliului Județean, Ionel Arsene, lucrările de reabilitare a drumurilor naționale de pe teritoriul județului Neamț.

''În condițiile actuale de investiții ale Companiei Naționale de Drumuri, până la sfârșitul anului reușim să reabilităm 90% din drumurile naționale din județul Neamț'', a declarat președintele CJ Neamț, Ionel Arsene.

Ministrul Răzvan Cuc a inspectat drumul național Piatra Neamț - Bicaz, apoi a mers pe drumul național Bicaz - Poiana Largului, aflat în reabilitare, după care va vedea drumul național dintre Castelul de Apă și localitatea Moțca, de la granița cu județul Suceava, a cărui reabilitare a început luni. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
9,4
Cer fragmentat
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Wed
5
Thu
4
Fri
5
Sat
8
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău