România, alături de R.Moldova în combaterea COVID-19. Universitatea de Medicină și Farmacie din Cluj-Napoca, donație pentru medici

  • 14 Mai 2020 19:59
România, alături de R.Moldova în combaterea COVID-19. Universitatea de Medicină și Farmacie din Cluj-Napoca, donație pentru medici

România, alături de Republica Moldova în combaterea COVID-19. Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca a donat 100 de litri de dezinfectant în cadrul campaniei „Uniți pentru Moldova”, inițiată de Grupul de Inițiativă Basarabeană, în parteneriat cu TVR Cluj. Dezinfectantul va ajunge la medicii din Republica Moldova aflați în linia întâi în lupta cu coronavirus.

Dezinfectantul donat este fabricat în laboratoarele proprii ale Universității de Medicină și Farmacie, după o rețetă aprobată de Organizația Mondială a Sănătății.

TVR Moldova îi îndeamnă pe toți cei care vor să dea o mână de ajutor în cadrul campaniei să anunțe donațiile pe care sunt dispuși să le facă la adresa de mail  http://[email protected]  sau la numărul de telefon 0740106630.

Amintim că zilele acestea se distribuie către spitalele din stânga Prutului tranșe din echipamentele și materialele medicale în valoare de 3,5 milioane de euro, oferite de România.

Sursa: Infoprut.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
15,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:58 %
Vint:5,14 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău