Avocatului Poporului recomandă Ministerului Sănătății elaborarea unor reglementări noi

  • 13 Mai 2017 15:06
Avocatului Poporului recomandă Ministerului Sănătății elaborarea unor reglementări noi

Oficiul Avocatului Poporului recomandă Ministerului Sănătății să elaboreze reglementări legale care ar facilita procesul de verificare a dispozitivelor medicale aflate în dotarea instituțiilor medicale. Recomandarea vine în contextul în care patru pacienți s-au ales cu arsuri provocate de razele Roentgen la care au fost supuse din cauza aparatului de imagistică vechi la Spitalul municipal din Bălți, transmite IPN.

Recomandarea este adresată și Consiliului Național de Evaluare și Acreditare în Sănătatea – să elaboreze criterii de evaluare și standarde de acreditare pentru instituțiile medico-sanitare publice și farmaceutice care ar îmbunătăți calitatea serviciilor acordate populației.

Oficiul Avocatului Poporului consideră necesară revizuirea criteriilor de evaluare a instituțiilor medico-sanitare din perspectiva drepturilor omului și recomandă Ministerului Sănătății includerea în lista experților pentru evaluare a specialiștilor din cadrul instituției naționale de promovare și protejare a drepturilor omului.

În contextul incidentului de la Spitalul municipal din Bălți, în care au avut de suferit patru oameni, Avocatul Poporului va sesiza repetat Ministerul Sănătății ca acesta să revizuiască cadrul normativ cu privire la verificarea periodică a dispozitivelor medicale puse în funcțiune și aflate în dotarea instituțiilor medicale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
12,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:0,51 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău