Româna, printre limbile studiate la Academia Națională a Serviciului de Securitate din Ucraina

  • 02 Aprilie 2021 11:01
Româna, printre limbile studiate la Academia Națională a Serviciului de Securitate din Ucraina

Rectorul Academiei Naționale din cadrul Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU), colonelul Andri Cerniak, a explicat că, pe lângă pregătirea pentru activități de contraspionaj, cursanții instituției au parte și de o pregătire lingvistică aprofundată, studiind mai multe limbi, printre care și româna.

Cerniak a precizat că 12 limbi străine sunt predate la centrul lingvistic al Academiei Naționale a SBU. "Printre acestea, se numără limbile de bază - germana, engleza și franceza, dar și limbi precum araba, chineza, persana, turca, maghiara, româna sau poloneza" - a explicat Andri Cerniak.

Rectorul a menționat că Academia va selecta și alți specialiști, care să cunoască și alte limbi, "deoarece provocările cu care se confruntă SBU sunt extrem de diverse". "Chiar și în principalele țări europene există structuri care sunt subordonate statului agresor (Rusia, n.r.). Spun acest lucru în calitate de persoană care a condus o unitate de combatere a agresiunii informaționale. Au existat cazuri în care resurse media bine cunoscute din Germania și țări din Europa de Est au fost controlate de Federația Rusă și au fost folosite pentru a lansa anumite campanii informaționale. Apoi, acestea au fost preluate de televiziunea Rossia-24 și de alte mass-media și au fost răspândite peste tot în lume" - a explicat colonelul necesitatea cunoașterii mai multor limbi de către angajații din serviciile speciale.

Sursa: RADOR 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
17,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:55 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău