R.Moldova și Cehia vor colabora în domeniul eficienței energetice

  • 10 Mai 2017 08:59
R.Moldova și Cehia vor colabora în domeniul eficienței energetice

Republica Moldova și Cehia au semnat un Memorandum de Înțelegere cu privire la colaborarea în domeniul eficienței energetice și alte sectoare conexe.

Documentul a fost semnat în contextul vizitei oficiale a prim-ministrului Pavel Filip în Cehia la invitația omologului său, Bohuslav Sobotka. Oficialii au discutat și despre posibilitățile de stimulare a comerțului bilateral, exportul de produse vinicole, Cehia fiind una dintre piețele țintă pentru vinificatorii moldoveni, transmite IPN.

Forumul de afaceri moldo-ceh, la care au participat  cei doi premieri, a reunit peste 80 de antreprenori din cele două țări.

Premierul Pavel Filip a apreciat faptul că în Republica Moldova activează peste 50 de întreprinderi cu capital ceh, investițiile însumând șase milioane de dolari, și a invitat antreprenorii cehi să-și extindă afacerile în Republica Moldova.

La rândul său, premierul ceh Bohuslav Sobotka a subliniat că Cehia este gata să acorde susținere Republicii Moldova în implementarea tehnologiilor moderne în domeniul agriculturii, în realizarea reformelor sociale, în sectorul construcțiilor și al dezvoltării regionale.  

Potrivit unui comunicat al Guvernului, în septembrie 2017, la Chișinău, se va întruni în cea de-a treia ședință Comisia interguvernamentală de cooperare economică și va avea loc și un Forum de afaceri moldo-ceh.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău