R.Moldova și Bosnia și Herțegovina au semnat Declarația comună privind cooperarea în domeniul integrării europene

  • 20 Martie 2018 12:20
R.Moldova și Bosnia și Herțegovina au semnat Declarația comună privind cooperarea în domeniul integrării europene

Miniștrii afacerilor externe, Tudor Ulianovschi și Igor Crnadak, au semnat astăzi, 20 martie, la Chișinău, Declarația comună privind cooperarea în domeniul integrării europene între Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova și Ministerul Afacerilor Externe al Bosniei și Herțegovina.

În opinia miniștrilor, documentul va contribui la aprofundarea cooperării bilaterale, inclusiv prin organizarea consultărilor tematice, schimbul de experiență și expertiză pe linia integrării europene. Tudor Ulianovschi și Igor Crnadak au menționat că semnarea acestei declarații probează angajamentul fiecărei țări pentru obiectivul aderării la UE, precum și deschiderea pentru cooperarea consolidată pe acest parcurs.

În context, șeful Diplomației moldovenești l-a informat pe omologul său bosniac că Republica Moldova va susține preluarea Președinției în exercițiu de către Bosnia și Herțegovina a Procesului de Cooperare în Europa de Sud - Est (SEECP) în vara anului curent și va sprijini acțiunile și proiectele promovate de către Guvernul de la Sarajevo în cadrul SEECP.

La rândul său, Ministrul Igor Crnadak a accentuat că Bosnia și Herțegovina este interesată în extinderea relațiilor bilaterale cu Republica Moldova pe toate dimensiunile, inclusiv la compartimentul schimbului de experiență în parcursul nostru european și a lansat omologului său din Republica Moldova o invitație de a efectua o vizită oficială în Bosnia și Herțegovina pentru a continua dialogul între statele noastre atât în plan bilateral, cât și în cadrul diferitor organisme regionale.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:3,6 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
18
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău