Riscul producerii unor atacuri teroriste în Elveția rămâne ridicat

  • 02 Mai 2017 13:33
Riscul producerii unor atacuri teroriste în Elveția rămâne ridicat

Riscul producerii unor atacuri teroriste în Elveția rămâne ridicat și a sporit probabilitatea comiterii în Europa a mai multor atentate de către gruparea Statul Islamic (SI) și susținătorii acesteia, a anunțat astăzi Serviciul federal de informații elvețian (NDB), transmite Agerpres.

„Cea mai probabilă amenințare teroristă în Europa și în Elveția va continua să vină dinspre terorismul cu motivație jihadistă. Trebuie să ne așteptăm la mai multe atacuri'', a menționat serviciul în raportul său anual de evaluare a riscurilor pentru securitate. Potrivit raportului, cel mai mare pericol este acela că indivizi sau mici grupuri inspirate din Statul Islamic ar putea realiza atacuri în Elveția sau pot folosi această țară pentru a complota în vederea comiterii altor atacuri.

Serviciul federal de informații elvețian a menționat că a identificat peste 500 de utilizatori de internet cu conexiuni în Elveția care foloseau rețelele de socializare online pentru a răspândi ideile jihadiste.

Până acum Elveția nu a fost țintită în mod direct de un atac islamist, dar în cazul câtorva atacuri comise în Europa anul trecut există legături cu această țară.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese * Știri
Meteo Chișinău
19,24
Câțiva nori
Umiditate:52 %
Vint:3,6 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău