Rezoluția Parlamentului European arată faptul că la Bruxelles sunt cunoscute foarte bine acțiunile Rusiei de a destabiliza situația din R. Moldova (Experți)

  • 09 Octombrie 14:44
Rezoluția Parlamentului European arată faptul că la Bruxelles sunt cunoscute foarte bine acțiunile Rusiei de a destabiliza situația din R. Moldova (Experți)

Rezoluția Parlamentul European privind ingerințele Federației Ruse în procesele electorale din Republica Moldova denotă faptul că Bruxelles-ul cunoaște știe bine realitățile și cum încearcă Moscova să destabilizeze Republica Moldova. Totodată, această declarație este importantă pentru consolidarea parcursul european al țării, susțin experții, transmite Radio Chișinău.

Această rezoluție este foarte importantă pentru că aduce în atenția blocului comunitar procesul de reformă al țării pentru alinierea la standardele UE și acțiunile de destabilizare ale Rusiei în Republica Moldova, susține expertul Ion Tăbârță în cadrul emisiunii „Ora de Vârf” de la Radio Chișinău.

„Prin această rezoluție, Uniunea Europeană transmite un mesaj că la Bruxelles se cunoaște bine ce se întâmplă în Republica Moldova, sunt cunoscute foarte bine acțiunile Federației Ruse de a destabiliza situația din Republica Moldova, și anume acțiunile de a influența procesul electoral din statul nostru”, spune Ion Tăbârță.

Experții subliniază și importanța sancțiunilor internaționale aplicate persoanelor implicate în acțiuni de destabilizare în Republica Moldova, în interesul grupării „Șor” și a Kremlinului. 

„Acestea au fost persoane care lucrează direct în interesul persoanelor sancționate, respectiv conform regulilor internaționale de sancțiuni, pentru cei care încalcă regimul, avem aceste sancțiuni”, a spus Directorul comunității WatchDog, Valeriu Pașa, într-o intervenție pentru Radio Chișinău. 

Amintim că Uniunea Europeană a inclus pe lista celor sancționați pentru încercări de destabilizare a Republicii Moldova încă cinci persoane și o entitate, transmite Europa Liberă.

Citiți și: Parlamentul European a adoptat rezoluția care vizează întărirea rezilienței Republicii Moldova înaintea alegerilor din 20 octombrie

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
23,85
Cer senin
Umiditate:62 %
Vint:6,69 m/s
Thu
18
Fri
20
Sat
16
Sun
13
Mon
14
Arhivă Radio Chișinău