REVISTA PRESEI DIN 18 IUNIE

  • 18 Iunie 2013 10:27
REVISTA PRESEI DIN 18 IUNIE

Societatea civilă cere să nu se admită declanșarea unui conflict armat în regiunea transnistreană, scrie Adevărul.

Comentatorii politici consideră că un eventual conflict armat ar avea un impact mult mai mare decât războiul de pe Nistru din 1992, întrucât lucrurile se vor întâmpla mult mai rapid și pe un areal extins. În plus, regiunea separatistă se consolidează într-un mod imprevizibil, iar intenția de a marca „frontiera” cu malul drept trezește îngrijorări.

Șase tranzacții într-o secundă cu acțiunile celei mai mari bănci din Republica Moldova. Adevărul relevă că în doar o secundă la Bursa de valori a Moldovei au fost efectuate șase tranzacții cu acțiunile Moldova Agroindbank în valoare totală de 16 milioane de lei. Cine a vândut și cine a cumpărat acțiunile nu s-a anunțat.

Serviciul de Informații și Securitate își schimbă DENUMIREA, titrează Timpul. Serviciul de Informații și Securitate se transformă în Serviciu Național de Informații. Ar putea fi schimbată și sigla instituției, care amintește izbitor de cea a KGB-ului. Pe când și schimbarea năravului, se întreabă Timpul.

Temnițele SEPARATIȘTILOR din nou pe agenda Curții Europene. Timpul informează că un nou caz este examinat de CEDO, în care reclamantul, arestat ilegal din 2005 pentru un pretins jaf de către forțele separatiste, denunță rele tratamente de către ”miliție”, detenția în condiții inumane și degradante, asistență medicală neadecvată. În perioada detenției, acesta a fost deținut în condiții foarte proaste împreună cu persoane infectate cu virusul HIV și supus tratamentelor inumane și degradante din partea reprezentanților izolatorului. Reclamantul susține că un doctor l-ar fi infectat cu virusul HIV după ce a utilizat o seringă comună pentru toți colegii săi de celulă.

În Republica Moldova mor anual 100 de bebeluși care ar putea fi salvați, scrie Ziarul Național. Din cei în jur de 700 de copii născuți anual în R. Moldova cu maladii incompatibile cu viața, peste 14 la sută decedează în primii ani de viață, chiar dacă ar putea fi salvați, susține Ștefan Gațcan, directorul Centrului Mamei și Copilului din Chișinău. Cauza principală a acestor decese este faptul că în R. Moldova nu este pus în aplicare programul privind evidența copiilor născuți cu malformații, indiferent de maternitatea în care au văzut lumina zilei. Dacă situația lor ar fi monitorizată, aceștia ar putea fi salvați”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese * Știri
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:4,63 m/s
Mon
7
Tue
4
Wed
6
Thu
9
Fri
9
Arhivă Radio Chișinău