Revenit de la Moscova, ambasadorul Andrei Neguța s-a întâlnit, împreună cu Igor Dodon cu ambasadorul Federației Ruse

  • 21 Decembrie 2017 09:55
Revenit de la Moscova, ambasadorul Andrei Neguța s-a întâlnit, împreună cu Igor Dodon cu ambasadorul Federației Ruse

Ambasadorul Republicii Moldova la Moscova, Andrei Neguța, a revenit la Chișinău. Cel puțin așa reiese dintr-un comunicat plasat pe site-ului președintelui Dodon, care a avut o întrevedere cu ambasadorul Rusiei la Chișinău, Farit Muhametșin și l-a care a fost însoțit de Neguța.

În cadrul întrevederii, părțile au discutat întregul spectru al relațiilor dintre cele două țări, precum și evoluția pregătirilor pentru vizita președintelui în Rusia, preconizată pentru 26 decembrie curent, transmite tv8.md.

Interlocutorii au exprimat îngrijorare față de degradarea relațiilor diplomatice moldo-ruse, survenită în urma acțiunilor majorității parlamentare pe parcursul întregului an, care au fost îndreptate spre crearea discordiei între ambele state și ruperea definitivă a contactelor cu Federația Rusă.

„Sînt convins că există modalități de a evita periclitarea de mai departe a relațiilor dintre Republica Moldova și Federația Rusă și de a trece la o cooperare bilaterală plenară”, a menționat președintele.

Reamintim că, Ministerul de Externe de la Chișinău a decis chemarea acasă „pentru consultări” pe o durată nedeterminată a ambasadorului R. Moldova în Federația Rusă, Andrei Neguța

Rechemarea a avut loc în legătură cu cazurile de hărțuire și intimidare de către autoritățile Federației Ruse a persoanelor oficiale și oamenilor politici din Republica Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău