Reuniunea Teatrelor Românești continuă astăzi cu spectacolul „Călătoria lui Dante”, după „Divina Comedie” a lui Dante Alighieri

  • 16 Septembrie 2021 08:44
Reuniunea Teatrelor Românești continuă astăzi cu spectacolul „Călătoria lui Dante”, după „Divina Comedie” a lui Dante Alighieri

Inspirat de Divina comedie, la 700 de ani de când continuă să fascineze iubitorii de literatură din întreaga lume, „Călătoria lui Dante” este un recital extraordinar al actorului Emil Boroghină. Regia artistic și ilustrația muzicală: Alina Hiristea. Spectacolul va începe la ora 17, la Sala Studio a Teatrului Național Mihai Eminescu.

Programul Teatrul Poesis, susținut de Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova și de Teatrul Nottara, în parteneriat, se dedică, în acest an, Anului Dante, aducând în centrul vieții noastre, pentru o oră și un sfert, întrebările esențiale puse de pandemie, întoarcerea spre sine la care cu toții am fost îndemnați, forțați, poate, de împrejurări, să recurgem.

Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova va prezenta astăzi la ora 19 și spectacolul „Inimă și alte preparate din carne” de Dan Coman. Regia artistică, video și univers sonor - Radu Afrim.

O piesă despre dragoste și despre praful colorat care se alege din ea. Despre fluturele-labrador care se zbate în zadar la capătul realității.

Despre umorul involuntar și singurătatea voluntară. Despre adevăr, tandrețe și sex. Despre copii, poezie și cafea. Despre corp și despre cum duce el greul. Despre crizele mici izbucnite în plină criză. Despre frumusețe și despre sufletele tot mai uscate, întărite deja pe la margini. Despre plăcere și boală.

Despre limbaj și despre cum se scurge culoarea din lucruri. Despre cuplurile de interior. Despre viața care atârnă la câțiva cm în afara noastră. Despre inimă și alte preparate din carne. (Dan Coman)

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău