Reuniunea Teatrelor Naționale Românești | Publicul din Chișinău are ocazia să participe la conferința moderată de Matei Vișniec „Identități lingvistice multiple: Identitate europeană comună”

  • 16 Septembrie 08:24
Reuniunea Teatrelor Naționale Românești | Publicul din Chișinău are ocazia să participe la conferința moderată de Matei Vișniec „Identități lingvistice multiple: Identitate europeană comună”

A IX-a ediție a Reuniunii Teatrelor Naționale Românești are loc la Chișinău în perioada 10-22 septembrie, sub genericul „Conexiuni europene”. Astăzi, 16 septembrie, publicul de la Chișinău va avea ocazia să-l întâlnească pe scriitorul român Matei Vișniec, care va avea o conferință publică la Teatrul Național „Mihai Eminescu”. De asemenea, printre evenimentele programului de astăzi se numără un spectacol radiofonic, un recital poetic și o comedie jucată de actorii de la Craiova, transmite Radio Chișinău.

Astfel, în Sala de Conferințe a Teatrului Național „Mihai Eminescu”, cu începere de la ora 13:00, publicul chișinăuian va putea să participe la spectacolul radiofonic „Mansardă la Paris cu vedere spre moarte” de Matei Vișniec, după regia lui Mihai Lungeanu, producție a Teatrului Național Radiofonic, în colaborare cu Radio România. Intrarea la eveniment este liberă.

Tot în Sala de Conferințe de la TNME, va fi prezent poetul și dramaturgul român Matei Vișniec, care va modera conferința „Identități lingvistice multiple: Identitate europeană comună”. Evenimentul va începe la ora 14:00, iar intrarea la eveniment, de asemenea, este liberă. 

La ora 17:00, în Sala Studio de la teatrul „Mihai Eminescu”, va fi prezentat recitalul poetic „De la Ovidiu la Eminescu” de Emil Boroghină, după regia Alinei Hiristea. Recitalul este o producție a Teatrului Național „Marin Sorescu” din Craiova și a Teatrului „Nottara” din București.

Ultimul eveniment care va avea loc astăzi, în cadrul RTNR, este comedia Teatrului Național „Marin Sorescu” din Craiova - „Lecția” de Eugene Ionesco, după regia lui Bobi Pricop. Spectacolul va avea loc cu începere de la ora 19:00 și se va juca pe scena din Sala Mare a TN „Mihai Eminescu”.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:60 %
Vint:9,77 m/s
Thu
18
Fri
17
Sat
19
Sun
20
Mon
20
Arhivă Radio Chișinău