Reuniune de urgență a miniștrilor sănătății din țările G7 din cauza Omicron

  • 29 Noiembrie 2021 09:44
Reuniune de urgență a miniștrilor sănătății din țările G7 din cauza Omicron

Guvernul britanic, care deține președinția rotativă a G7 (grupul principalelor șapte economii ale lumii), a anunțat convocarea unei reuniuni de urgență a miniștrilor sănătății din țările ce formează acest grup, pentru a discuta despre noua variantă Omicron a coronavirusului SARS-CoV-2, transmite AFP citat de Agerpres.

Miniștri sănătății din Marea Britanie, SUA, Canada, Franța, Germania, Italia și Japonia se vor întâlni ''luni, 29 noiembrie, pentru a discuta despre evoluția situației legate de Omicron'', în cadrul unei ''reuniuni de urgență'', a precizat Ministerul Sănătății britanic.
 
Noua variantă a fost confirmată mai întâi în probe prelevate în Botswana începând cu 11 noiembrie și Africa de Sud începând cu 14 noiembrie. Pe 24 noiembrie Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a fost sesizată cu privire la existența noii variante de către Africa de Sud, țară care a înregistrat în ultimele săptămâni o înmulțire accelerată a cazurilor de COVID-19.
 
În zilele care au trecut de la anunțul privind existența noii variante, cazuri de infectare cu aceasta au fost confirmate și în țări din alte părți ale lumii, precum Israel, Belgia (o femeie venită din Egipt și aparent fără vreo legătură cu Africa subsahariană), Australia, Olanda, Marea Britanie, Germania, Italia, Danemarca, Cehia și Hong Kong.
 
Noua variantă provoacă îngrijorare în lumea întreagă întrucât prezintă mutații multiple, dar încă nu este elucidat impactul acestora - contagiozitate, simptomatologie, severitatea bolii, rezistența la vaccin, etc - comparativ cu variantele deja descoperite, în special Delta, dominantă în prezent și cunoscută ca fiind foarte contagioasă.
Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:83 %
Vint:6,17 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău