REȚETA zilei: Budincă de spanac

  • 05 Aprilie 2016 16:34
REȚETA zilei: Budincă de spanac

Ai trebuință de: un kilogram de spanac, câțiva căței de usturoi, 50 g margarină, o lingură de făină, două linguri de bulion, pesmet, sare, piper, facultativ: zeamă de lămâie.Se curăță spanacul, se spală bine și se fierbe cu puțină sare, în zeama pe care o lasă el. Se scurge (se va păstra zeama) și se toacă ușor cu o lingură de lemn (nu se folosește metal).…

Ai trebuință de: un kilogram de spanac, câțiva căței de usturoi, 50 g margarină, o lingură de făină, două linguri de bulion, pesmet, sare, piper, facultativ: zeamă de lămâie.

Se curăță spanacul, se spală bine și se fierbe cu puțină sare, în zeama pe care o lasă el. Se scurge (se va păstra zeama) și se toacă ușor cu o lingură de lemn (nu se folosește metal). Separat se călesc câțiva căței de usturoi în 25 g margarină, se adaugă făina și bulionul și se stinge repede cu zeama rămasă de la spanac. Se adaugă spanacul tocat și se amestecă ușor cu lingura de lemn, până începe să clocotească. Se condimentează cu sre și piper, cine vrea poate adăuga și zeamă de lămâie. Se tapetează un vas termorezistent cu margrină și pesmet, se toarnă compoziția deasupra și se dă la cuptor pentru o jumătate de oră. Este excelentă dacă se aduce la masă caldă.

Sursa: antenasatelor.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:77 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău