Republica Moldova și România vor colabora în vederea combaterii corupției

  • 19 Mai 2014 19:51
Republica Moldova și România vor colabora în vederea combaterii corupției

Ministerul de Interne al Republicii Moldova și Direcția Națională Anticorupție din România intenționează să-și amplifice colaborarea în vederea combaterii fenomenului corupției din cele două state.

 Declarația aparține procurorului șef al DNA, Laura Codruța Kövesi, care efectuează o vizită la Chișinău, și care a fost făcută în cadrul unei conferințe de presă cu ministrul de interne Dorin Recean. 

Laura Kovesi a menționat că există deja operațiuni comune ale specialiștilor din România și Republica Moldova care au înregistrat succese semnificative și că este necesară fortificarea bunei colaborări dintre cele două părți.

Șeful DNA a exprimat intenția părții române de a împărtăși experiența acumulată cu colegii din Republica Moldova, menționând că buna colaborare dintre instituții este foarte importantă pentru combaterea corupției.

Dorin Recean a arătat că MAI a demarat o campanie de combatere a corupției în sistem, astfel că mașinile poliției rutiere, dar și polițiștii vor fi echipați cu camere video pentru a reduce cazurile de corupție.
Totodată, ministrul de interne a manifestat interesul de a prelua experiența României în procesul de reorganizare al Serviciului protecție internă al Ministerului pe care îl coordonează.

Laura Codruța Kövesi a ținut și o lecție publică la Universitatea de Stat, pentru studenții facultății de drept și studenții Academiei de poliție „Ștefan cel Mare”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:5,14 m/s
Sat
12
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău