Republica Moldova și Australia vor dinamiza cooperarea bilaterală, în special pe plan economic și instituțional

  • 13 Iunie 2023 16:05
Republica Moldova și Australia vor dinamiza cooperarea bilaterală, în special pe plan economic și instituțional

Dinamizarea dialogului moldo - australian și perspectivele de intensificare a relațiilor economice și investiționale dintre state au fost discutate de prim-ministrul Dorin Recean și ambasadorul Australiei în Republica Moldova, cu reședința la Kyiv, Bruce Edwards, se arată într-un comunicat al Guvernului.

Oficialii s-au referit la necesitatea valorificării potențialului de colaborare în domeniul economic, energetic și cel al tehnologiilor informaționale, precum și lansării unor proiecte comune, în special în dezvoltarea infrastructurii din țara noastră. În acest context, prim-ministrul Dorin Recean a menționat că o prioritate a Guvernului de la Chișinău rămâne atragerea investițiilor străine în economia țării noastre. 

Oficialii au vorbit despre importanța schimbului de experiență în procesul de comercializare, export și promovare a produselor vinicole, precum și despre aplicarea tehnologiilor avansate în sectorul vitivinicol.

Republica Moldova și Australia au stabilit relații diplomatice în anul 1992, ambele țări participând activ la o serie de forumuri multilaterale. Conform recensământului australian din anul 2016, în Australia locuiesc peste 900 de cetățeni originari din Republica Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:44 %
Vint:5,14 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Mon
11
Arhivă Radio Chișinău