Republica Moldova a votat la ONU în favoarea condamnării anexările ilegale de teritorii ucrainene la Rusia

  • 13 Octombrie 2022 11:43
Republica Moldova a votat la ONU în favoarea condamnării anexările ilegale de teritorii ucrainene la Rusia

„Prin votul de la New York, comunitatea internațională și-a dat verdictul: Majoritatea covârșitoare a țărilor a susținut cu fermitate rezoluția prin care cere Rusiei să inverseze anexarea ilegală a regiunilor ucrainene ocupate”, a scris pe Facebook ministrul de Externe Nicu Popescu.

„Republica Moldova a co-sponsorizat inițiativa UE care insistă ferm asupra retragerii imediate, complete și necondiționate a forțelor ruse din Ucraina”, a scris șeful diplomației de la Chișinău.
 
La rândul său, Daniel Vodă, purtător de cuvânt al MAEIE, a scris pe Facebook că Republica Moldova s-a aflat de partea corectă a istoriei.
 
„Republica Moldova nu a recunoscut, nu recunoaște și nici nu va recunoaște rezultatele așa-numitor plebiscite și condamnă în termenii cei mai fermi tentativa anexării ilegitime a teritoriilor ocupate ale Ucrainei, fapt care contravine tuturor principiilor dreptului internațional”, a scris Daniel Vodă.
 
Amintim că Adunarea Generală a ONU a condamnat cu o majoritate "covârșitoare" "anexările ilegale" de teritorii ucrainene de către Rusia, după ce Moscova a făcut uz de dreptul său de veto privind un text similar prezentat la sfârșitul lui septembrie în Consiliul de Securitate.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:1,54 m/s
Sat
16
Sun
13
Mon
11
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău