Reprezentanții Platformei DA atrag atenția asupra mai multor neclarități legate de redeschiderea grădinițelor

  • 03 August 2020 12:40
Reprezentanții Platformei DA atrag atenția asupra mai multor neclarități legate de redeschiderea grădinițelor

Reprezentații Platformei DA atrag atenția asupra mai multor neclarități și dificultăți legate de procesul de redeschidere a grădinițelor. Potrivit lor, în localitățile rurale principala provocare constă în faptul că autoritățile publice locale nu au suficienți bani și nici angajați pentru a respecta toate condițiile sanitare, iar la grădinițele din orașe procesul de triere al copiilor ar putea fi mimat.

Deputata Platformei DA, Stela Macari, susține că unele dintre condițiile prevăzute de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică pentru redeschiderea grădinițelor sunt imposibil de realizat. Potrivit ei, nu au fost identificate resursele financiare din care primăriile vor achiziționa toate echipamentele necesare precum termometre, lămpi bacteriologice, dezinfectanți, viziere.

„De exemplu, asigurarea fiecărei instituții cu un asistent medical. Problema este că în unele grădinițe lucrătorul medical lipsește cu desăvârșire, iar în altele, inclusiv în cele mari, cu peste 100 de copii, asistentul medical este angajat pe jumătate de zi. E nevoie de termometre, lămpi bacteriologice, dezinfectanți, viziere. Toate acestea sunt foarte scumpe.”

Platforma DA insistă pe adoptarea inițiativei legislative de alocare a indemnizației pentru carantină unuia din părinții care au copii în vârstă de până la 10 ani, în cazul în care, în contextul situației epidemiologice, este sistată activitatea instituțiilor de învățământ. Totodată, a fost creată o platformă de comunicare pe rețelele de socializare „Copilărie în Pandemie”, pentru a discuta problemele legate de redeschiderea grădinițelor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:13,38 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău