Reprezentanții IGP au participat, alături de partenerii din 9 țări, la prima Ședință a Comitetului Director de lansare a proiectului „IN2PREV” în orașul Lisabona

  • 18 Ianuarie 2023 15:40
Reprezentanții IGP au participat, alături de partenerii din 9 țări, la prima Ședință a Comitetului Director de lansare a proiectului „IN2PREV” în orașul Lisabona

Reprezentanții Inspectoratului General al Poliției au participat, alături de partenerii din 9 țări, la prima Ședință a Comitetului Director de lansare a proiectului “IN2PREV” în orașul Lisabona din Portugalia, se arată într-un comunicat al Poliției R. Moldova.

Scopul proiectului constă în îmbunătățirea răspunsului instituțiilor de aplicare a legii și a organizațiilor nonguvernamentale la cerințele fluxului de refugiați și solicitanților de azil din țările gazdă și de tranzit europene, pentru a preveni radicalizarea lor, asigurându-le în același timp succesul la incluziune și integrare.

Obiectivele de bază ale proiectului vizează crearea unei rețele de practicieni din prima linie pentru a promova cooperarea și colaborarea, elaborarea unui instrument pentru a evalua aceste persoane privind vulnerabilitatea la radicalizare, dezvoltarea unui program de mentorat pentru includerea lor cu succes, precum și îmbunătățirea capacităților profesionale pentru a preveni și identifica factorii de risc.

Proiectul “IN2PREV” este cofinanțat de Comisia Europeană în cadrul Programului ERASMUS+ și implementat în comun cu Agenția Națională a ERASMUS+ din Portugalia, cu un buget total de 400 000 de euro, pentru o perioadă de implementare a proiectului de 36 de luni.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
23,29
Câțiva nori
Umiditate:44 %
Vint:6,17 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău