Reprezentant special al președinției în exercițiu a OSCE pentru reglementarea transnistreană a devenit Thomas Mayr-Harting

  • 13 Ianuarie 2020 12:52
Reprezentant special al președinției în exercițiu a OSCE pentru reglementarea transnistreană a devenit Thomas Mayr-Harting

Reprezentant special al președinției în exercițiu a OSCE pentru reglementarea transnistreană a devenit diplomatul austriac Thomas Mayr-Harting.

Potrivit agenției INFOTAG, despre aceasta a anunțat săptămâna trecută, la Viena, președintele în exercițiu al OSCE, premierul Albaniei, Edi Rama.

Thomas Mayr-Harting l-a succedat pe diplomatul italian Franco Frattini, care a fost reprezentantul special al OSCE pentru reglementarea transnistreană timp de doi ani, în timpul președinției Italiei și Slovaciei.

Thomas Mayr-Harting este familiarizat cu problema reglementării conflictului transnistrean. În 2016-2017 el a vizitat Chișinăul și Tiraspolul, a participat la negocierile "5+2" și, de asemenea, s-a întâlnit cu conducerea Moldovei și cu administrația transnistreană. În acea perioadă, el a fost director general pentru Europa și Asia Centrală în cadrul Serviciului European de Acțiune Externă. În această calitate, el a reprezentat UE la negocierile în formatul "5+2".

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău