Replicile pline de umor ale lui Navalnîi în fața unui judecător, în prima sa înfățișare în instanță din colonia situată deasupra Cercului Arctic

  • 10 Ianuarie 19:59
Replicile pline de umor ale lui Navalnîi în fața unui judecător, în prima sa înfățișare în instanță din colonia situată deasupra Cercului Arctic

Opozantul rus Aleksei Navalnîi a glumit, miercuri, la prima sa înfățișare în instanță de când a fost transferat într-o colonie penală din Arctica, dar un judecător a respins ultima sa contestație împotriva tratamentului său în închisoare, relatează Reuters.

Navalnîi a apărut prin video din colonia „Lupul Polar” în care a fost transferat luna trecută dintr-o închisoare din Melekhovo, la est de Moscova, într-o călătorie anevoioasă de trei săptămâni pe șosea și pe calea ferată, scrie Hotnews.

El a stârnit râsul unui judecător când a întrebat la apel dacă colonia Melekhovo a organizat o petrecere pentru a sărbători plecarea lui și dacă aceasta a implicat și karaoke.

Ulterior, el a întrebat dacă departamentul închisorii din Melekhovo a organizat o petrecere nud - o referire la o petrecere a celebrităților îmbrăcate sumar, care a avut loc la Moscova luna trecută, care a provocat un scandal național.

Replicile au arătat capacitatea lui Navalnîi de a găsi umor chiar și în situația sa sumbră și de a se conecta cu lumea exterioară, în ciuda faptului că a fost trimis într-una dintre cele mai îndepărtate și inospitaliere regiuni ale Rusiei.

Audierile sale frecvente în instanță i-au oferit o platformă pentru a-și continua atacurile împotriva președintelui Vladimir Putin și a războiului din Ucraina și pentru a contesta modul în care este tratat în închisoare. El i-a spus judecătorului Kirill Nikiforov, care a prezidat multe astfel de ședințe, că „o lacrimă curge pe obrazul meu” din plăcerea de a-l revedea.

Navalnîi, în vârstă de 47 de ani, ispășește pedepse de peste 30 de ani pentru o serie de acuzații, de la fraudă la activități extremiste, despre care spune că sunt menite să-l reducă la tăcere. În 2020, a supraviețuit unei tentative de ucidere cu un agent nervos.

Kremlinul spune că este un infractor condamnat și că tratamentul lui este o chestiune a închisorii. Kremlinul l-a înfățișat pe Navalnîi și pe susținătorii săi drept extremiști cu legături cu agenția de informații CIA, despre care se spune că încearcă să destabilizeze Rusia.

La audierea de miercuri, Navalnîi a susținut fără succes că autoritățile au acționat ilegal trimițându-l într-o celulă de izolare în octombrie pentru insultarea unui ofițer al închisorii.

Colonia penitenciară în care a fost transferat Navalnîi, cunoscută sub numele de „Lupul Polar”, este considerată una dintre cele mai dure închisori din Rusia. Majoritatea deținuților de acolo au fost condamnați pentru infracțiuni grave.
 
Iernile sunt aspre, iar temperaturile urmează să scadă până la aproximativ minus 28 de grade Celsius acolo în cursul săptămânii viitoare.

Situată la aproximativ 60 km de Cercul Arctic, închisoarea a fost fondată în anii 1960 ca parte a ceea ce a fost odată sistemul GULAG de lagăre de muncă forțată sovietice, potrivit ziarului Moskovski Komsomoleț.

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău