Relațiile moldo-cipriote vor fi dinamizate

  • 19 Noiembrie 2022 16:27
Relațiile moldo-cipriote vor fi dinamizate

Vicepremierul Nicu Popescu, ministru al afacerilor externe și integrării europene, a avut o întrevedere cu ministrul cipriot al afacerilor externe, Ioannis Kasoulides. Părțile au convenit să dinamizeze contactele bilaterale și să dezvolte de comun inițiativele în beneficiul cetățenilor ambelor state, transmite IPN.

„Am comunicat omologului meu despre progresele înregistrate pe agenda de reforme interne a Republicii Moldova în calea integrării europene și situația de securitate din regiune, în contextul războiului injust de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei”, a notat Nicu Popsescu.

Părțile au discutat și alte dosare de actualitate aflate pe agenda ambelor state în plan bilateral, regional și multilateral.

„O discuție foarte productivă în marja ministerialei Francofoniei cu șefa diplomației belgiene Hadja Lahbib, ministra afacerilor externe, comerțului exterior și instituțiilor culturale federale. Am apreciat solidaritatea autorităților belgiene cu țara noastră în contextul consecințelor dramatice ale războiului nejustificat al Rusiei împotriva Ucrainei, dar și susținerea consecventă, sinceră și dezinteresată în drumul nostru ireversibil spre Uniunea Europeană”, menționează Nicu Popescu.

Cei doi oficiali au mai discutat și despre modalitățile de fortificare a securității energetice și ameliorarea impactului asupra economiei.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău