Relațiile bilaterale moldo-elene au fost abordate de președinta Maia Sandu cu Ambasadoarea Greciei în R. Moldova

  • 03 Iunie 2021 19:19
Relațiile bilaterale moldo-elene au fost abordate de președinta Maia Sandu cu Ambasadoarea Greciei în R. Moldova

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut astăzi o întrevedere cu Sofia Grammata, Ambasadoarea Republicii Elene în Republica Moldova cu reședința la București. Părțile au discutat mai multe subiecte de pe agenda bilaterală, precum intensificarea relațiilor economice, politice si sociale, relatează Serviciul presă al Președinției.

„Un subiect abordat în mod special este cel al călătoriilor cetățenilor noștri în Grecia. I-am transmis doamnei Ambasadoare solicitarea de a include Republica Moldova în lista statelor din afara Uniunii Europene, ai căror cetățeni au acces în Grecia”, a spus șefa statului.

Președinta Maia Sandu a mulțumit părții elene pentru disponibilitatea de a avansa în negocierile privind Acordul bilateral în domeniul securității sociale, document important pentru cetățenii Republicii Moldova care trăiesc și muncesc în Grecia.

De asemenea, șefa statului a solicitat autorităților de la Atena să faciliteze participarea moldovenilor stabiliți în Grecia la alegerile parlamentare anticipate din luna iulie. „Discuția a vizat și posibilitatea de a intensifica relațiile pe dimensiunea culturală, fapt ce ar putea valorifica potențialul neexplorat al legăturilor istorice dintre țările noastre”, a afirmat Maia Sandu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău