Regulamentul privind selectarea candidaților la funcția de judecător al CC din partea guvernului a fost publicat în Monitorul Oficial

  • 03 Iulie 2019 12:25
Regulamentul privind selectarea candidaților la funcția de judecător al CC din partea guvernului a fost publicat în Monitorul Oficial

Hotărârea guvernului pentru aprobarea Regulamentului cu privire la organizarea și desfășurarea concursului pentru selectarea candidaților la funcția de judecător al Curții Constituționale /CC/ din partea guvernului a fost publicată miercuri, 3 iulie, în Monitorul Oficial, transmite MOLDPRES.

Documentul stabilește modul de organizare a concursului și cerințele pe care trebuie să le întrunească candidatul la funcția de judecător al Curții Constituționale.

Potrivit regulamentului, candidații trebuie să întrunească următoarele cerințe: să dețină cetățenia Republicii Moldova, să dețină o vechime de cel puțin 15 ani în activitatea juridică, în învățământul juridic superior sau în activitatea științifică și să se bucure de o reputație ireproșabilă. Totodată, vor fi eligibili candidații care nu au atins vârsta de 70 de ani și nu au interdicția de a ocupa o funcție publică sau de demnitate publică. Candidații vor fi evaluați în baza dosarelor depuse, iar ulterior vor participa la proba interviului.

Hotărârea a intrat în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial.

Tot astăzi, în Monitorul Oficial a fost publicat avizul guvernului la proiectul de lege pentru modificarea Legii cu privire la procuratură, hotărârea privind repartizarea unor alocații aprobate prin Legea bugetului de stat pentru anul 2019 și hotărârea privind noua componență a Comisiei pentru decernarea Premiului Național.

Sursa:Moldpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
13,24
Cer senin
Umiditate:82 %
Vint:3,09 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău